Marmaris Plajlarında ‘Zıkkım İçin’ Dedirten Manzaralar

  • 7 Ekim 2020

Plajları Küllük Gibi Kullanmışlar!

Sigara izmaritleriyle plajları küllüğe çevirenler, bir kez daha  kendilerine“zıkkım için” dedirtti. Bu defa Ahmet Baştürk adlı duyarlı bir vatandaş, havlusunu serdiği plajın 5 metrekarelik alanından çok sayıda sigara izmariti topladı, ‘ibret olsun’ diye de sosyal medyada, “Şikayetim var Marmaris”in  sayfasında paylaştı. Baştürk, topladığı izmaritlerin fotoğrafına da yer verdiği paylaşımında şu yorumu yaptı:

Çevre Hepimizin Temiz Tutalım

“Sadece 3 dakikada çevremdeki 5 metrekare alandan topladığım sigara izmaritleri.. Yazık güzelim Marmaris’e . Bu çevre hepimizin lütfen temiz tutalım.”

5 Metrekarede 100 İzmarit!

Çevreci vatandaş Baştürk’ün  çektiği fotoğrafı  mercek altına aldık,  izmaritleri iki kez saydık, ilkinde 94, ikincisinde 96  izmarit olduğunu fark ettik. Kaba hesapla, küçücük alandan toplanan izmarit sayısı 100’dü.

Çöp Çöpe Atılır!

Sevilay Tokmak adlı bir başka duyarlı ilçe yaşayanı da 14 Ağustos 2020’de İçmeler mahallesindeki Pamucak sahilinde havlusunu serdiği yaklaşık 1 metrekarelik alandan 80 izmarit toplamış ve fotoğraflarını Marmaris Life’a ulaştırmıştı.

Tokmak, şunları söylemişti: “Bu gördükleriniz, sadece bir havlu boyutundaki kumların üzerinden çıktı. Topladım, bir poşete koydum, herkesin yapması gerektiği gibi yaptım ve çöp konteynırına attım. Bu manzaralarla hemen her gün karşılaşıyor, çöpleri topluyor, çöpe atıyorum. Maalesef, çoğu tatilci olan bazı duyarsızlar, bu güzelim plajı, sigara izmaritleri, maske, peçete, pet şişe ve benzeri atıklarla kirletiyorlar. Oysa yapılması gereken çok basit, yanlarına bir torba alacaklar, çöplerini bunun içine koyacaklar, ayrılırken de çöpe atacaklar.”

Bir Şey Yapmalı!

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Murat Ersan, plajların küllük gibi kullanılmasına şu sözlerle tepki verdi: “Yeter artık, bir şeyler yapmalı. Herkesi duyarlı olmaya, yetkilileri de duyarlılığı arttıracak uygulamaları, önlemleri hayata geçirmeye  çağırıyoruz”

Marmaris Life

Bu içeriği paylaşın
Video Haber Aboneliği için
Youtube: Marmaris Life Youtube Kanalı
Instagram: @marmarislifedergisi
Facebook: marmarislife
Twitter: @lifeofmarmaris

Bir yanıt yazın

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.
Kabul Et
Geri Çevir