Marmaris’te Çocuklara ve Gençlere Nargile(Tütün) Satana Hapis!

  • 5 Nisan 2020
reşit olmayana hapis

Marmaris’te Reşit Olmayana Nargile, Sigara, Tütün Satana Hapis Cezası!

Marmaris Kaymakamlığı başkanlığında toplanan Marmaris Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, mevcut kanunlara dayanarak, çocuklara ve gençlere nargile, tütün satanlar için en  sert tedbirleri alma kararı aldı. Bu konuda devletin tüm gücünün kullanılacağı, suçluların en ağır cezaya çarptırılması için görevli tüm memurların tam yetkiyle görevlendirildiği belirtildi. Bu konuda avrupada ve dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cezalar 6 ay ile 1 yıl hapis cezasından başlıyor.

Kent Genelinde Bilinçlendirme Kampanyası Başladı

Marmaris Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ayrıca alınan kararlar doğrultusunda, toplumun bağımlılıkla mücadeleye desteğinin arttırılması için gerekli çalışmaların yapılması, denetimlerin artırılması, okullarda bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin yapılması, Göğüs Hastalıkları poliklinikleri ziyaret edilerek sigaranın yol açtığı hastalıklar ile ilgili bilgi alınması ve farkındalığın artırılması amacı ile projeler hazırlanarak, yarışmalar düzenleneceğini açıklandı.

“Üç Kuruş Fazla Kazanmak İçin Kimse Çocuklarımızı Zehirleyemez!”

Proje kapsamında, Marmaris Kaymakamlığı İlçe sağlık Müdürlüğü Tütün denetim ekiplerince ilçe esnafına Tütün denetimleri ve 4207 sayılı kanun hakkında bilgi verildi. Esnaf ve Sanatkarlar odası toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısında işletmelerin kapalı alanlarında tütün kullanımı, açıkta satılan tütün ürünleri, 18 yaş altı gençlere tütün ürünleri satışı ve nargile sunumu yapıldığının tespiti halinde uygulanacak cezalar hakkında bilgi verildi. 18 yaşını doldurmamış kişilere nargile sunumu yapan işletmelerin 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağının, 18 yaşını doldurmamış kişilerin tütün ürünlerinin satışında istihdam edilmesinin ağır idari yaptırımlarının olduğunun bilgisinin de verildiği toplantıya ilçe esnafının ilgisinin büyük oluşu bağımlılıkla mücadele konusunda Marmaris’te farkındalığın yüksek olduğu, tütün ürünlerinin sunumu, satışı ve kullanımı ile ilgili olumlu gelişmelerin yaşandığı ve bir şehir kültürü oluşmaya başlandığı gözlemlendi.Uzun zamandır yapılan toplantılarda Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’un “Üç kuruş fazla kazanmak için kimse çocuklarımızı zehirleyemez! Görevini yapan tüm personelin arkasındayım; çocukları ve gençleri bu illetten korumak için ne gerekiyorsa yapılacaktır!” dediği öğrenildi.

“Yeşil Dedektör” Aplikasyonu İle Mobil İhbar Kullanımda!

7/24 esasına göre çalışmakta olan Marmaris Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü Tütün denetim ekipleri, ayda ortalama 1000 işletmeye denetim ve eğitim ziyaretlerinde bulunuyor. Bu ziyaretlerde 4207 sayılı kanunun uygulanmasından, dumansız hava sahalarının korunması, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında bu ziyaretlerde bilgi veriyorlar. Kanun uyarınca, tütün ürünlerinin kullanılmasının yasak olduğu yerlere ilişkin bildirimleri “ALO 184 SABİM” hattına yapabilecekleri, Ayrıca kapalı mekanlarda tütün mamulleri kullanım yasasına uyulmasını sağlamak, ihlallere karşı toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünlerini kullanmayan vatandaşların haklarını korumak ve yasal hakları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla, “ALO 184” hattı ile bağlantılı çalışan “Yeşil Dedektör” uygulamasının cep telefonlarına ücretsiz indirilmesi, kurulumu ve kullanımı hakkında da bilgi vererek Marmarislileri bilinçlendirme çalışmaları yapmaya devam ediyorlar.

“Selimiye Yıkılıyor” haberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Bu içeriği paylaşın
Video Haber Aboneliği için
Youtube: Marmaris Life Youtube Kanalı
Instagram: @marmarislifedergisi
Facebook: marmarislife
Twitter: @lifeofmarmaris

Bir yanıt yazın

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.
Kabul Et
Geri Çevir