MAHAKDER Bayramda da Barınak Hayvanlarına Sahip Çıktı

  • 5 Nisan 2020
marmaris hayvan hakları derneği

Marmaris Hayvan Hakları Derneği (MAHAKDER) ülke genelinde barınaktaki hayvanların bakımsız kalabileceği, buna karşı tedbirli olunması yönünde başlatılan kampanyaya uyarak Marmaris Belediyesi Barınağı’nda her gün verdiği desteğe devam etti.

Ülke Çapında Sevgi Kampanyasını Marmaris’te MAHAKDER Organize Etti

MAHAKDER başkanı Tülay Yıldız, hayvan federasyonlarının yaptığı çağrıya uyarak hem dernek üyelerini hem de Marmaris’te yaşayan yada tatile gelen hayvan severleri sosyal medyadan organize ederek bayramda Marmaris barınağına ilginin artmasını sağladı. MAHAKDER üyeleri ve hayvan severler barınağa akın etti.

Barınaktaki Hayvanlar Bayram Etti

Yerli ve yabancı onlarca kişi bayram boyunca barınağa akın edince barınakta esir hayatı yaşayan ve sevgisiz kalan hayvanlar da bayram etti. Temizlikleri yapılan, yıkanan, taranan hayvanların en çok sevgiye muhtaç olduğunu açıklayan Tülay Yıldız, “Gönüllülerin sınırlı saatte gelmeleri çok üzücü, bunun en kısa zamanda değişmesini bekliyoruz. Barınaktaki hayvanlar ancak bu şekilde sevgiye doyar ve sahiplenilir. Bu bayram barınağa olan ilgiden çok memnunuz. Tatile gelen hayvanseverlerin her gün gelerek hayvanlara sevgi göstermesi çok önemliydi. Beslenmesi ve bakılması gereken yavrularımız var. Sadece bayramda değil her gün hayvan dostlarını barınağa, bize destek olmaya davet ediyorum. Marmaris barınağındaki neredeyse bütün hayvanların zamanında sahipleri vardı ama hepsi terk edildi. Psikolojisi bozulan hayvanlar ancak sevgiyle rehabilite edilebilir. Bu yüzden daha çok sevgiye ve özellikle sahiplenmeye ihtiyaçları var” dedi.

Tülay Yıldız sosyal medyadan da şunları paylaştı:

“BUGÜN DE HERZAMAN OLDUĞU GİBİ MAHAKDER OLARAK BARINAK CANLARIMIZA HİZMET VERDİĶ. SİZDE BUNU YAPABİLİRSİNİZ! .HERGÜN 13 VE 15 SAATLERİ ARASİ PATILERIMIZ MARMARİS BARINAKTA SİZ DOSTLARINI BEKLİYOR
MARMARİS HAYVAN HAKLARI DERNEĞI.0532 0514261”

“MARMARİS BARINAKTA BUGÜN GÖNÜLLÜ AKINI VARDI. TATIL.MARMARİSTE GEÇİREN SEVGİLİ KATERINA ARKADASLARI RACHEL,KELLY,ERİC,MARJAN,ROBBY, BARINAK.ANNELERIMIZDEN Figen Emecikli, MELOŞ ANNEMİZ, GÖNÜL ANNEMİZ VE ….TABİİ MAHAKDER
BARINAK ÇOCUKLARIMIZI GEZDILER YIKANDILAR TARAMA VE TRAŞLARI YAPILDI GÜZEL BİR GÜNDÜ TÜM GÖNÜLLÜLERİMİZİN ELİNE SAĞLIK”

“MARMARİS BARINAK ANNELERİMİZ: ALEV, AYSUN, DİLEK VE TÜLAY ANNEMIZ, BARINAK BABALARIMİZDAN Turhan Evci BAYRAM hediyesi BARINAK COCUKLARIMIZIN EN SEVDİGİ ÇİGNEMEKEMİGINDEN 500 ADET HEDIYE ALDİ. TEŞEKKÜRLER”

“BARINAK GÖNÜLLÜMÜZ: MARMARİS TATILE GELEN VE TATİLİN BELİRLİ GÜNLERINI BARINAK ÇOCUKLARIMIZA AYIRDIĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

“SEVGİLİ İnci Otaner BARINAK ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM HEDİYESİ GÖNDERMİŞ. BİZİ HERZAMAN DÜŞÜNÜR, İNCİ ANNEMİZE TEŞEKKÜRLER — sevildiğini hissediyor.”

Marmaris Belediyesi Veteriner Tahsis Etti

Bu arada Marmaris Belediyesi’de bayram boyunca bir veteriner ve dört personelle bayram boyunca hayvan bakımını aksatmadı ve gönüllülere yardımcı oldu.

Marmaris Çevre Gönüllüleri Belediyeye Hatırlatmada Bulundu.

Hayvan barınaklarının ölüm kampı olduğunu sürekli dile getiren Marmaris Çevre Gönüllüleri, barınakta yapılan betonlaşmanın göz boyamadan ileri gitmeyeceğini, barınakta köklü değişimin bir an önce yapılmasını, hayvanların yaşayacak yere değil bakıma, sevgiye ve şefkata ihtiyaçları olduğunu, mevcut yönetimle barınakta bunun sağlanamayacağını tekrari  dile getirerek, barınakta uygulanması gereken 18 maddelik önlem paketini yineledi. Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Murat Ersan daha önce yayınlanan bildiriyi kısaca şöyle açıkladı:

“Belediyemizin sonuna kadar yanındayız. Ama…

Henüz çiçeği burnunda belediye yönetimimizin planlı bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Bu yüzden en az 15 kere uyararak belediyenin yıpratılmasına engel olmaya çalıştık. Ancak bir ağaç kesilirse yerine on ağaç dikecek güçte olmamıza rağmen bir hayvan ölürse onu geri getirecek kudretimiz yoktur! Yavrularımızın kurtarılması için daha fazla sessiz kalmama kararı aldık! Bu yüzden barınakta yaşanan, daha önce belediye başkan yardımcı ve yetkililerle paylaştığımız ancak çözülemeyen bazı sorunları çözümleriyle kamu oyu ile de paylaşmak zorunluluğunu istedik.

  1. “Barınakta her şey çok iyi” açıklaması yapan ve buna destek olan tüm yetkililer ve STK’lar  barınaktan uzaklaştırılmalı.
  2. Barınakta gönüllü olacak STK’lar aylık muhasebe/banka kayıtlarını, yapılan yardımları açık isimle paylaşmak üzere belediye yetkilisine sunmalı, web sitesinden yayınlanmalı. Paypall vb gibi kayıt dışı hesapla çalışan STK’lar barınaktan uzak tutulmalı!
  3. İyileştirme adı altında yapılan çalışmalarda istiflenen hayvanlar acilen rahatlatılmalıdır.
  4. Marmaris Barınağındaki hayvan sayısı, ölüm sayısı, ölüm nedenleri acilen kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
  5. Halkla ilişkiler vb birimden bayan bir yetkili barınağın başına getirilmeli, zabıta barınaktan ayrılmalı. Yerine ihtiyaç duyulan kadar, hayvanları seven temizlik görevlileri konulmalı. Gereksiz personel sayısı düşürülmeli. Barınak sürgün yeri olmaktan çıkarılmalıdır.
  6. Veterinerler kırık ameliyatı, göz ameliyatı gibi en çok ihtiyaç duyulan ameliyatları yapabilecek durumda olmalı. Kısırlaştırma ve aşı yapan veterinerler üzerlerine düşeni yapmalı, özel veterinerlere yada Muğla’ya acil durumda hayvanlar götürülmemeli.
  7. Ameliyatlara temizlik görevlisi sokmamalı, temizlik personelini sadece hayvan zaptı için kullanmalı. Kısırlaştırma, aşı, kulak kesme v.b. işlemler yaptırılmamalı! Hayvan sağlık ve tedavi operasyonlarında operatör olarak çalıştırılmamalı.
  8. İç-dış parazit, aşılar düzenli yapılmalı ve kayıt altında tutulmalı. STK’lara, medyaya, gönüllülere istenildiğinde şeffaf bir şekilde sunulmalı, web sitesinden şeffaf yayınlanmalı!
  9. Padoklar temizlik görevlileri tarafından değil veterinerler tarafından kontrol edilmeli, mama kontrolü, hastalık kontrolü günlük periyodlarla yapılmalı, kurulacak sisteme günlük rapor edilmeli.
  10. Gönüllülerin ve hayvan severlerin mesai saatleri içerisinde barınağa girmesi acil olarak sağlanmalı. Kanun dışı yasaklar kaldırılmalı!
  11. Daha etkili kamera ve bilgisayar sistemi acil kurulmalı! Kamera sistemi ile hayvanlar halk tarafından 7/24 internetten izlenebilmeli.
  12. Mama saatleri gönüllülerin veya veterinerlerin olduğu saatlere göre belirlenmeli. Barınağa giren mama, günlük dağıtılan mama sistemde kontrol altına alınmalı. Mama ihaleleri kontrol edilmeli!
  13. Kapılardaki kilitler kaldırılmalı, büyük çoğunluğu evden terk olan hayvanlar gönüllülerle daha çok vakit geçirmeli. Hasta olan hayvanlar karantina bölgesinde tutulmalı, özel kıyafetle ziyaret edilip, ilgi gösterilmeli, hijyen ortamı sağlanmalı.
  14. Belediye yetkilisi tarafından köpekler teslim alınmalı, sadece bu yetkili onayıyla sahiplendirilmeli.
  15. Barınaktan sahiplenilen yavru hayvanlar, zamanı gelince barınak tarafından kısırlaştırılmalı ve sahiplendirilme bu yöntemle de desteklendirilmelidir.
  16. Kedilerle köpekler aynı barınakta tutulmamalı! Kediler kafeslerden kurtulmalı.
  17. Personal çalışma çizelgesi programlanmalı, saat saat hayvan bakımları rapor edilmeli.
  18. Kadın STK görevlilerine yapılan baskılar durdurulmalı, belediye başkanımızın eşi Sn. Emon Oktay onursal anne olarak barınağı sahiplenmeli.”

marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği marmaris hayvan hakları derneği

Bu içeriği paylaşın
Video Haber Aboneliği için
Youtube: Marmaris Life Youtube Kanalı
Instagram: @marmarislifedergisi
Facebook: marmarislife
Twitter: @lifeofmarmaris

Bir yanıt yazın

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.
Kabul Et
Geri Çevir